Ez a weboldal sütiket használ! Az oldal böngészésével beleegyezik abba, hogy az oldal sütiket mentsen az Ön gépére.

Journal.

Megalakulás

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

2017 július 18-án tiz magánszemély úgy döntött – felismerve a törvény adta lehetőséget – közérdekű nyugdíjas szövetkezetet alapít.

A megalakult szövetkezet alapszabálya kimonja, hogy a szövetkezet célja, "hogy a tagjai, illetve a még aktív időskorúak számára foglalkoztatást, munkaerő-piaci reaktivizálást biztosítson annak érdekében, hogy a következő generációk számára a náluk felhalmozódott tudást, szakmai- és élettapasztalat átadásra kerüljön, érvényre juttatva ezzel a közérdeket."

Tagság:

Tag csak természetes személy lehet, legalább 90%-ban olyanok, akik öregségi nyugdíjban részesülnek. Vállalniuk kell a személyes közremúködést és a belépéskor anyagi hozzájárulást. Ennek mértéke legalább 1000 Ft, legfeljebb ennek 50-szerese lehet, de egy tag vagyoni hozzájárulása nem haladhatja meg a szövetkezet tőkéjének 20%-át.
A belépéshez a belépési nyilatkozat és adatlap kitöltése szükséges, a tagfelvételről az igazgatóság dönt. A személyes közreműködés tartalmáról, módjáról a tag a szövetkezettel megállapodást köt.
A szövetkezet az adózás utáni eredményből közösségi alapot képez, amelyet a tagok és hozzátartozóik számára adható juttatásokhoz használhat fel.

Szervezet:

A szövetkezet legfőbb szerve a közgyűlés, amelyet évente legalább egyszer össze kell hívni. Az ügyvezetést 3 fős igazgatóság látja el, az ellenőrzés az ugyancsak 3 tagú felügyelő bizottság feladata.

 

Search

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!

Latest News

2021. augusztus 06.
2021. augusztus 06.
2017. szeptember 20.
2017. szeptember 20.
2017. szeptember 20.

Rólunk

Nyugodt Napok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet

Copyright © 2017 Nyugodt Napok Szövetkezet. Minden jog fenntartva. Designed By Nos